کیمچی چیست و خواص آن

کیمچی (kimchi) یک خوراک تخمیر شده سنتی کره ای است که از تخمیر سبزیجات و مواد درونی آن تولید میشود در دنیا انواع کیمچی ها موجود است ولی پایه ای ترین کیمچی از ترکیب کاهو چینی ، ترب سفید ، فلفل گوچوگارو کره ای ، برخی ادویه جات خاص ، پیازچه ، هویج ‌، زنجبیل تازه سیر و دیگر مواد تولید میشود این مواد با دقت بالا درون ظرفی مخصوص تخمیر میشود و در مدت تخمیر پروبیوتیک های مفید تولید میشود و باعث میشود کیمچی مزه ی اصلی خود را بدست آورد

این چاشنی به دلیل اینکه دارای مواد معدنی و ویتامین های غنی میباشد مورد توجه همه ی کشورهای جهان از جمله کشور ایران قرار گرفته و مردم بعنوان یک چاشنی جدید با طعمی جدید از آن استفاده می کنند

فواید کیمچی برای سلامت روده و سیستم ایمنی

همانگونه که بالاتر هم اشاره کردیم کیمچی یک ماده ی غذایی تخمیری هست و به همین علت در طول فرآیند تخمیر مواد معدنی و پروبیوتیک های مفید برای روده تولید میشود همچنین برخی اسید های ارگانیک که در طی فرآیند تولید میشود به تعادل باکتری های مفید روده کمک میکند پروبیوتیک های کیمچی باعث بهبود گوارش ، کاهش التهاب روده نقش مهمی را ایفا میکند

همچنین کیمچی سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان هست که خاصیب ضد یبوستی و ضد نفخ دارد و سیستم گوارش را کاملا پاکسازی میکند و همچنین باعث جلوگیری از بیماری های روده و سرطان و ... میشود

موادی که درون کیمچی استفاده میشود ترکیبی از مواد معدنی و ویتامین ها هست برای مثال ویتامین آ و ویتامین سی درون کیمچی وجود دارد که ویتامین های ارگانیک تولید شده توسط کیمچی هستند این ویتامین ها باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن میشوند و کیمچی بعنوان یک ماده ی غذایی ضد ویروس عمل میکند که برای اکثر بیماری ها مفید است خواص کیمچی کره ای چیست

طرز تهیه کیمچی به روش سنتی کره جنوبی

کیمچی سنتی کره جنوبی با استفاده از ماده ی اصلی کاهو چینی یا کلم پیچ تولید میشود که در تولید آن معمولا از نمک ارگانیک بدون ید استفاده میشود و همچنین از فلفلی به نام گوچوگارو که از فلفل تند چیلی تهیه میشود باقی مواد آن شامل سیر و پیازچه و هویج و ترب سفید و چندین نوع ادویه و ماده ی دیگر بنا به سلیقه اضافه میگردد

مهم ترین قسمت و سخت ترین قسمت تولید کیمچی ساختن سس آن میباشد که به نام سس کیمچی کلاسیک شناخته میشود این سس باید با دقت بالا و توسط ادویه جاتی تولید شود که اصیل باشند تا کیفیت کیمچی و همچنین فرآیند تخمیر را مختل نکند

یکی از اصلی ترین ادویه های استفاده شده در تولید سس کیمچی فلفلی به نام گوچوگارو هست که از فلفل چیلی با فرایند های متفاوت تولید میشود و یک نوع فلفلی تند با مزه ی ترش مانند و کمی دودی هست که مبدا تولید آن کشوره کره است

کیمچی در انواع مختلف دیگری نیز تهیه میشود که در ادامه ی مقاله به آنها میپردازیم

انواع کیمچی از کلاسیک تا مدرن و طعم آنها

در جهان کیمچی های مختلفی تولید میشود که هرکدام طعم و خواص منحصر به فردی دارد معروفترین کیمچی هایی که تولید میشود به شرح زیر هست :

  • کیمچی کلاسیک : ماده اصلی آن کاهو چینی هست و مزه ی پایه ای کیمچی را دارد
  • کیمچی خیار یا او آی کیمچی : با پایه ی خیار غیرگلخانه ای تولید میشود که مزه ی خیار بصورت تند غالب هست
  • کیمچی پیازچه : ماده اصلی و غالب آن پیازچه ی تازه هست و طعمی ویژه و تند دارد
  • کیمچی بادمجان : ماده اصلی آن بامجان است ولی طعم ویژه ای دارد و خواص کیمچی را حفظ کرده است
  • کیمچی بدون فلفل : نوعی کیمچی هست که به آن کیمچی سفید میگویند فاقد هر نوع ادویه تند هست و مزه عالی دارد
  • کیمچی کاهو پیچ : بخاطر بافت نرمی که در کاهو پیچ وجود دارد همان کیمچی کلاسیک با بافتی نرم تر هست

همه تنوع های کیمچی که در لیست بالا مشاهده میکنید توسط تولیدی دوگیجان در کشور ایران تولید میشود و با کیفیت درجه یک و کاملا تازه به سرتاسر ایران ارسال میشود

کیمچی و لاغری ، آیا واقعا به کاهش وزن کمک میکند؟

از آنجایی که کیمچی ذاتا یک چاشنی تند و فلفلی هست به افزایش متابولیسم بدن کمک فراوانی میکند که همین امر باعث چربی سوزی و حذف انباشت های اضافی در بدن میشود همچنین به دلیل وجود ترکیبات ارگانیک مثل فیبر نقش خوبی در کاهش اشتهای فرد بازی میکند

فرآیند تخمیر باعث تولید پروبیوتیک هایی میشود که سلامت دستگاه گوارش را تضمین میکند و به هضم غذا کمک فراوانی میکند همه ی اینها باعث افزایش سلامتی کلی بدن میشود که نقش مهمی در تناسب اندام و زیبایی اندام دارند

تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم کیمچی به کاهش چربی بدن مخصوصا در ناحیه شکم کمک فراوانی میکند

در تولید کیمچی باید از نمک بدون ید و ارگانیک استفاده شود تا فرایند تخمیر مختل نشود . نمکی که در تولیدی دوگیجان برای کیمچی ها استفاده میشود نمک صورتی معدنی هست که نسبت به نمک های فرآوری شده بسیار سالم تر و کم ضرر تر هست

❓ در پاسخ به این سوال که کیمچی باعث چربی سوزی و لاغری میشود باید بگیم اگر کیمچی را بصورت مستمر و روزمره در کنار غذهایی که قبلا استفاده میکردید مصرف کنید ۱۰۰٪ باعث خواهد شد که انباشت های اضافی بدن شما از بین برود و آرام آرام به وزن ایده آل برسید و تغییرات جسمانی رو بعد از چند ماه مصرف کیمچی کاملا حس خواهید کرد

کیمچی با غذا

غذاهای ایرانی که با کیمچی سرو میشود

معمولا کیمچی را با غذاهای برنجی میل میکنند اما در کنار دیگر غذاها هم بعنوان چاشنی اصلی قابل استفاده است

کیمچی به شدت با غذاهای برنجی ایرانی مثل قرمه سبزی ، قیمه و ... توصیه میشود

اما غذاهای دیگر ایرانی مثل ماکارانی ،‌آبگوشت و ... غذاهایی هستند که با کیمچی سازگار هستند اما با غذاهای آبکی مثل سوپ و آش و ... چندان جالب نیست

لیست زیر غذاهای ایرانی هست که معمولا در کنار آن کیمچی سرو میشود

  • قرمه سبزی
  • قیمه
  • کوبیده با برنج
  • جوجه کباب با برنج
  • آبگوشت
  • ته چین
  • استامبولی
  • عدس پلو
  • کوفته تبریزی

چرا کیمچی تازه مصرف کنیم و از کیمچی کنسرو شده دوری کنیم

درون کیمچی باکتری های مفید زنده و پروبیوتیک هایی وجود دارد که در اثر پاستوریزه شدن یا افزودن مواد نگهدارنده از بین میروند و با از بین رفتن این ارگان های زنده کیمچی دیگر خاصیت های اصلی خود را ندارد

به همین علت توصیه میشود برای بهره گرفتن از خواص کیمچی در صورت امکان کیمچی تازه درست کنید یا اینکه از کیمچی های خانگی و تازه خریداری کنید و از کیمچی های وارداتی یا کنسرو شده خودداری کنید زیرا آنها کالاهای بازاری و غیرارگانیک هستند که خواص اصلی کیمچی را درون خود ندارند

برای خرید آنلاین کیمچی میتوانید به دسته بندی کیمچی در فروشگاه اینترنتی دوگیجان مراجعه کنید و بصورت آنلاین کیمچی تازه و ارگانیک خریداری کنید
خرید آنلاین کیمچی